• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

PASZTET ŻYCIEM

Na tym blogu będą ukazane różne rodzaje, potrawy i przekąski z użyciem pasztetu :)

Strony

  • Strona główna
  • pasztett
  • Księga gości

Kategorie postów

  • drób (1)
  • podgrzybki (1)

Kategoria

Podgrzybki


Pasztet z suszonymi podgrzybkami

                       

                                                     Znalezione obrazy dla zapytania pasztet drobiowy z podgrzybkami

Składniki

wołowina ok 1 kg łopatka wieprzowa ok 1 kg pierś z kurczaka 1 szt karczek ok 1 kg słoninka 30-40 dkg sól,pieprz wątróbka drobiowa 60-70 dkg 2 cebule marchew 2 szt,seler,pietruszka suszone podgrzybki 60 g liście laurowe 10 jaj

 

Przygotowanie

 

Mięso pokroić,posolić i ugotować z warzywami do miękkości ok 2 godzin.Ja wrzucam wszystko do garnka ciśnieniowego i gotuję ok 25 min.Na patelni podsmażyć wątróbkę i cebulę.Grzyby namoczyć na noc,następnie obgotować kilka minut.Po przestudzeniu zmielić 3 razy mięso,warzywa i wątróbkę dolewając wywar z ugotowanych mięs.Podzielić na 2 części...

Do jednej masy zmielić garść grzybów,dodać 5 jaj i miksować kilka minut do uzyskania jednolitej masy.Doprawić solą i pieprzem.Pozostałe podgrzybki pokroić,wrzucić do mięsa i wymieszać.Przełożyć do foremek aluminiowych i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180) i piec 90 minut.

Podawać na zimno.

SMACZNEGO! 

28 maja 2019   Dodaj komentarz
podgrzybki  
Zuza585 | Blogi